U bent hier: Dubaipagina.nl / eten & drinken / restaurant Abd El Wahab

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Dubai
Dubai reisinformatie
het weer in Dubai

Dubai:
 ● algemene informatie
 ● eten & drinken
  restaurant Abd El Ahab
  restaurant Al Hambra
 ● foto & video
 ● reisinformatie
 ● weer & klimaat

Zien & doen:
 ● bezienswaardigheden
 ● stranden
 ● wijken en gebieden
 ● winkelen

Vakantie:
 ● hotels
 ● vliegen naar Dubai

Meer informatie over Dubai:
 ● de beste sites over Dubai

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Restaurants in Dubai: Abd El Wahab


Restaurant Abd El Wahab

In winkelcentrum Souk Al Bahar zit een vestiging van het Libanese restaurant Abd El Wahab. Dit restaurant behoort zonder enige twijfel tot onze favoriete plekken in Dubai om te eten. Ten eerste is het eten heerlijk. De Libanese keuken is één van de Arabische keukens. Volgens kenners is Libanees eten eigenlijk de essentie van Arabisch eten. Wie bij Abd El Wahab gaat eten die zal in ieder geval duidelijke verwantschap zien met de Turkse, Perzische, Egyptische en zelfs de Griekse keuken.

De houtskool gril zorgt voor heerlijke gerechten. Onze aanrader is de ‚meat skewers’. Dit zijn blokjes gekruid lamsvlees die aan een spies gegaard worden boven het houtskool. Als je met een gezelschap bent is het het leukste om verschillende gerechten te bestellen en die samen te delen. Op die manier kun je met veel verschillende smaken kennismaken.

Unique selling point van Abd El Wahab is de ligging. Het restaurant ligt op de hoek van Souk Al Bahar, recht tegenover Burj Khalifa. Vanaf het terras heb je daarom een prachtig uitzicht op de hoogste toren ter wereld en de fonteinshow die in de avonduren ieder half uur getoond wordt. Wil je buiten zitten dan is reserveren een must, vooral op donderdag en vrijdag. In de hete zomermaanden is de kans veel groter dat je zonder reservering buiten kunt zitten.

Laatste pluspunt van Abd El Wahab: de prijzen. Voor eten van deze kwaliteit op z’n mooie lokatie betaal je een zeer schappelijke prijs. Voor liefhebbers van een wijntje hebben we ook goed nieuws: ze schenken hier wijn. De Libanese wijn van het huis is zeker een aanrader.

 

 

 

  

Dubai...  luxe oase aan de Perzische Golf