U bent hier: Dubaipagina.nl / vliegen naar Dubai / met Emirates naar Dubai vliegen

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Dubai
Dubai reisinformatie
het weer in Dubai

Dubai:
 ● algemene informatie
 ● eten & drinken
 ● foto & video
 ● reisinformatie
 ● weer & klimaat

Zien & doen:
 ● bezienswaardigheden
 ● stranden
 ● wijken en gebieden
 ● winkelen

Vakantie:
 ● hotels
 ● vliegen naar Dubai
   met Emirates naar Dubai

Meer informatie over Dubai:
 ● de beste sites over Dubai

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Vliegen naar Dubai: met Emirates naar Dubai vliegen


Emirates

Luchtvaartmaatschappij Emirates is de nationale luchtvaartmaatschappij van Dubai. Met inmiddels meer dan tweehonderd vliegtuigen doet de vloot van een groot aantal bestemmingen in het Midden-Oosten maar ook elders aan. Emirates is voor veel mensen niet alleen een vervoerder om mee naar Dubai te reizen, maar ook steeds meer de luchtvaartmaatschappij die je bijvoorbeeld naar Thailand of Australië brengt. Wie vanuit Nederland met Emirates naar Dubai wil vliegen die heeft twee voor de hand liggende opties: vertrekken vanaf Amsterdam of vertrekken vanaf Düsseldorf Airport, dat net over de grens in Duitsland ligt. Vanaf beide luchthavens wordt er rechtstreeks gevlogen.

Vliegtuigen

Emirates heeft twee verschillende toestellen die ingezet worden op de routes van en naar Amsterdam. Allereerst is er de vertrouwde Boeing 777. Mensen die regelmatig intercontinentale vluchten maken zullen ongetwijfeld bekend zijn met dit vliegtuig. In vergelijking met de grotere broer 747 zijn er geen weinig verschillen waar te nemen, met uitzondering dat de 777 slechts 1 deck heeft.

Het andere toestel waar Emirates mee vliegt is een heel ander verhaal. Dat is de Airbus A380. Deze superjumbo bestaat uit twee volledige verdiepingen en kan om en nabij de vijfhonderd passagiers meenemen in de configuratie waar Emirates mee vliegt. In de A380 is er een volledige verdieping gewijd aan business en first class. Je hoeft bij Emirates geen business class te vliegen om van de voordelen van de A380 te kunnen genieten. Vliegen naar Dubai is dankzij de A380 bijna leuk! Zo lijkt het toestel aanzienlijk minder rumoerig te zijn dan kleinere vliegtuigen. Ook heb je aanzienlijk minder last van het opstijgen en landen. Het lijkt allemaal veel soepeler te gaan en ook in de lucht lijkt het erop dat het vliegtuig veel minder beweegt. Dat terwijl je juist zou verwachten dat zo'n groot vliegtuig juist vrij gevoelig zou kunnen zijn. Waarschijnlijk werkt zijn gewicht in zijn voordeel. Wat je aan boord ook merkt is dat de cabine minder benauwend overkomt. De wanden in de economyklasse staan bijna recht, waardoor je een veel ruimtelijker gevoel krijgt. De configuratie 3-4-3 zorgt ook voor veel ruimte in de stoelen. Zowel in de breedte als bij de benen is het toestel aangenaam ruim.
De Airbus A380 is verder van alle gemakken voorzien zoals een zeer uitgebreid entertainment- en informatiesysteem onder de naam ICE. Naast meer dan honderd films kun je met dit systeem via camera's naar buiten kijken en kun je behalve bellen ook SMS-en en e-mailen naar wie dan ook ter wereld. Communicatie is tegen betaling.

Aankomst

Emirates komt aan op de supermoderne Terminal 3 van Dubai International Airport. Over het algemeen ben je hier net wat sneller langs de paspoortcontrole en verloopt het hele stuk vanaf vliegtuig naar uitgang wat soepeler dan op Terminal 1, waar de andere maatschappijen aankomen. Als je op Schiphol geen belastingvrije goederen hebt gekocht, dan kun je dat hier nog doen voordat je de douane doorgaat. Houd er rekening mee dat je in de winkels in Dubai zelf geen alcohol meer kunt kopen. Als je niets bij hebt kun je dat hier nog even kopen.

Meer informatie

Emirates
met Emirates naar Dubai vliegen
 

Dubai...  luxe oase aan de Perzische Golf